Stureby SK

Referat

Referat: Newroz FC - Stureby SK

Ut till Sätra BP denna härliga sommarkväll. Lite provisoriska omkl rum och inte så roliga uppvärmningsytor gör det hela lite roddigt. Men vi är taggade och hungriga känns det som.

Trots ganska stort spelövertag från start så är vi lite fumliga i vårat spel och har svårt att komma till bra avslut. Vi har varit lite bortskämda med tidiga mål, men inte idag. Newroz har en riktigt bra keeper och vi gör det väl lät för henne genom att skjuta på den yta som hon täcker gång på gång.

Dock blir vi lite snuvade på en tidig straff när Klara krutar till på en retur som väldigt tydligt tar på båda armarna på en motståndare. Men efter en stund får vi bättre rull på bollen och Julia kan läckert spela från Gittan som spräcker nollan. Viktigt mål! Bara två minuter senare så har vi ett jättefint uppspel som går via Irma, till Lena som från sin högerytter får till ett perfekt inlägg som Klara bara behöver sätta en behärskad vänster bredsida på. Nu är vi på g :-) .

Men även om chanserna är många så uteblir den islossning vi hoppas på. Ylva har först en riktig kanon i höger kryssribba och sedan några minuter senare även ett i vänster kryssribba. Och det dröjer ända fram till 43'e miuten då Eve på hörna först skjuter i ribban och sedan tar sin egen retur för att göra 3-0.

Andra halvlek är ganska lik den första. Vi pressar på och skjuter mer och mer, men det är antingen utanför eller rätt på målvakten. Även om Jenny, Gittan, Linnea, Malin, Veronica & Klara skapar hur mycket som helt.

Tyvärr så kolliderar även vår kapten och backbjässe Elin med deras snabba forward, och Elin får rejält ont i knät. Vi håller alla tummar och tår för att det inte är allvarligt Elin.

Och som lök på laxen så släpper även domaren en otroligt offside Newroz spelare. Mona är så säker på att domaren ska blåsa så att hon inte hinner reagera på det, och Newroz kan reducera.

Men sedan i 72'a så kommer äntligen målet som Ylva nu borde ha siktat in sig på. Ett fint bakåtspel på rättvänd spelare en bit utanför straffområde och en kalasträff på det. 4-1!

Vi satsar på ytterligare lite offensiv de sista 10-15 minutrarna och ställer om till 3-4-3 för att försöka få in ett par sista mål. Det ger viss utdelning när Klara frispelar Linnea som kan trycka in 5-1, vilket också blir slutresultatet.

Stor eloge till Anna också som tar på sig ansvaret att plocka bort deras farliga anfallare, fantastiskt bra gjort.

Tack alla för en bra match, ni gjorde det väl igen. Även om målen uteblev något så var det aldrig oroligt.